Mit szeretett volna megtudni tőlem a Forbes magazin az egészségbiztosításokról?

Balázs Iván Forbes interjú

“A kapitalizmus jó!”– így hangzott a világ egyik legelismertebb, legtekintélyesebb üzleti és gazdasági kiadványának számító Forbes magazin szlogenje hosszú évtizedeken át. 

A mondás a legendák szerint még magától az alapító B.C. Forbes-tól származik, aki rendületlenül hitt abban, hogy a piaci kapitalizmus olyan pozitív erő a társadalomban, amely elősegíti az innovációt, a növekedést és a jólétet. Úgy vélte, dollármilliókat jó dolog keresni, különösen, ha a pénzt aztán még több üzleti lehetőség és munkahely megteremtésére, illetve társadalmilag hasznos célokra használják fel.

Mindez csak annak kapcsán jutott eszembe, hogy kifejezzem, mekkora megtiszteltetésnek érzem, hogy az immár több mint 100 éves Forbes magazin magyar kiadásában most egy velem készített interjú is megjelent. Természetesen a magán-egészségbiztosítások hazai térnyerése és előnyei kapcsán. 

A Forbes az üzleti döntéshozók egyik elsőszámú forrása, vállalkozók és top-menedzserek milliói olvassák világszerte, és számos cég akár dollár-százezreket is hajlandó költeni arra, hogy image-hirdetései az újságba bekerüljenek. Így a januári számban megjelent szerkesztőségi nagy-interjú olyan különleges elismerése az évek óta végzett egészségbiztosítási tanácsadási munkámnak, amelyre álmomban sem számítottam.

Megvallom, magam is lelkes olvasója vagyok a Forbes magazinnak, főként amióta a lapnak magyar kiadása is létezik. Különösen szeretem, hogy a magyar Forbes-ban hazai vállalkozók történeteiről is olvashatunk, de úgy, ahogy egymásnak is mesélnénk róla. A sikerek mellett a vállalkozói lét minden küzdelmét is megmutatják kendőzetlenül. 

Ügyvezető igazgató és cégtulajdonos ismerőseim pedig elsősorban azért olvassák a Forbes cikkeit és elemzéseit, mert azokból naprakész információkat szerezhetnek azokról a globális és regionális gazdasági trendekről, amelyek meghatározzák a vállalataik stratégiai döntéseit. Ezenkívűl a világ leginnovatívabb és legsikeresebb üzletembereinek történetei minden vezető számára inspirálóak lehetnek, és ötleteket adhatnak a növekedéshez.

A magán-egészségbiztostás is jó!

És akkor most azt is elárulom, hogy a Forbes újságírói leginkább aziránt érdeklődtek, hogy milyen extra előnyökkel jár, és mennyibe kerül manapság egy magán-egészségbiztosítás, ha azt a munkaadó fizeti. 

Az interjú során sorra vettük a legfrissebb csomagokat, tarifákat és tendenciákat, szó esett arról, hogy miként büntetik az ún. “no show jelenséget”, és néhány olyan adatot is sikerült “kinyomoznunk”, amiket eddig talán máshol még nem olvashattunk.

A cikkből kiderül, hogy a céges egészségbiztosítás miért lett egyre népszerűbb Magyarországon, és a hazai vállalatok miért fordítanak egyre nagyobb figyelmet a munkavállalóik egészségére is.

Az interjú a cégvezetők, tulajdonosok és menedzserek számára legfontosabb pontjai, témái pontokba szedve:

  • Hogyan lehet a céges egészségbiztosítással a leginkább költséghatékony módon a munkavállalók egészségét szolgálni?
  • A biztosítás havi költsége mennyiben függ a cég méretétől, és mennyivel lehet olcsóbb, mintha azt magánszemélyként kötnénk meg?
  • A biztosítások milyen járóbeteg-szakrendeléseket, diagnosztikai vizsgálatokat és szűrővizsgálatokat fedeznek?
  • A biztosítás keretében igénybe vett ellátásokra miért nincs várólista?

Nem vitás, hogy a vállalati egészségbiztosítások számos előnnyel járnak mind a munkavállalók, mind a cégek számára. 

A munkavállalók számára gyors, magas színvonalú és rugalmas egészségügyi ellátást biztosítanak, ami hozzájárulhat a jobb egészségi állapotukhoz és a munkahelyi teljesítményükhöz. A cégek számára pedig nagyságrendekkel csökkenthetik a dolgozók betegszabadságon és táppénzen töltött idejét, ami pénzügyi megtakarítást és nagyobb hatékonyságot jelenthet.

Ha Ön is szeretné megfontolni, hogy cége számára mekkora előnnyel járna a vállalati egészségbiztosítás bevezetése, jó szívvel ajánlom a Forbes magazin januári kiadását, vagy kérjen időpontot a Kapcsolat oldalunkon található elérhetőségeimen.

 
egészségbiztosítás táblázat banner