Gázt adsz vagy fékezel – ez az egészségbiztosításon is múlhat!

Balázs Iván HR Fest

Hamarosan érkezik az év első HR Fest rendezvénye február 1-én, amelynek ezúttal Székesfehérvár ad otthont! 

Nagy örömömre szolgál, hogy egészségbiztosítási szakértőként idén is csatlakozhatok ennek az egészen kimagasló konferenciának a meghívott előadóihoz! Szívből örülök, hogy részese leszek a “Gázt adsz vagy fékezel?” mottóval meghirdetett eseménynek, és persze már jómagam is nagyon várom, hogy megosszam Veletek gondolataimat.

2024-ben izgalmas év várható HR-szemszögből is

Azt gondolom, hogy minden toborzási szakember egyetért velem abban, hogy a 2024-es év is sok kihívást fog tartogatni a szakma számára. Elvileg egy kimagasló foglalkoztatási arányt láthatunk az országban, ami számos területen komoly szakemberhiányt eredményezett. Mégis munkahelyet akar változtatni a munkavállalók közel fele. 

Hogyan lehetséges egy ilyen munkaerőpiaci helyzetben, egy folyamatosan változó gazdasági környezetben és a mesterséges intelligencia térhódításának egyre komolyabb hatásával szembesülve megtartani a jó munkaerőt? 

Az én előadásom 14.45-kor kezdődik majd a “Powered by People” teremben ezzel a címmel:

“Egészség, mint juttatás – bemutatkozik a HR Fest Health. Hello Székesfehérvár, hello magyarországi HR-esek!”

Előadásomban többek közt arról is beszámolok majd, hogy milyen előnyök egész sorával tud szolgálni a hamarosan bevezetésre kerülő “HR Fest Health” programom a cégvezetőknek és a HR szakembereknek a munkavállalói és vállalati egészség kapcsán. Ez valójában egy HR-es gyorstalpaló továbbképzés a munkavállalói egészségről alfától-omegáig. 

Átnézzük a magyar piacon lévő egészséggel kapcsolatos juttatásokat. Majd ezekhez rövid áttekintéseket is adunk a költségek, a hatékonyság, az adminisztrációs igény, az adók és a bevonható kollégák arányának szempontjaiból. 

A munkavállalók egészségével foglalkozni kell! 

Szerencsére a fenti állítás ma már nem kérdés. Eddig napjainkban már szinte minden vállalat eljut, hiszen egyre nagyobb a dolgozók igénye a korszerű, hozzáférhető és várólisták nélküli egészségügy iránt. 

A kérdés inkább az szokott lenni, hogy “céges biciklit” vegyenek-e, vagy “all you can move” kártyát adjanak, esetleg fizessék be őket extra szűrésekre? (Persze a fizetésen, a laptopon és a SZÉP-kártyán felül). 

Minden szolgáltatásnak más a költsége, az adóterhe, az elérési hatékonysága és várható kihasználtsága –  és valóban nem könnyű a biztosítókat ill. különböző céges csomagjaikat összehasonlítani, de többéves távlatban azért látszanak egyértelmű trendek. 

Találkozzunk a HR Fest Székesfehérvár – Gázt adsz vagy fékezel? eseményen 

Hiszen a regionális munkaerőpiac kihívásairól is részletes képet kaphatunk, valamint első kézből származó gyakorlati tapasztalatokat is cserélhetünk. Rengeteg érdekes téma vár, így hát ne maradj le az év egyik legrangosabb HR eseményéről!

Jegyek itt kaphatók: ▶️ https://hrfest.com/szekesfehervar-24/

  • HR Fest On Tour – Székesfehérvár 2024 – Gázt adsz vagy fékezel?
  • 2024.február 1. (csütörtök)
  • Mercure Hotel Magyar Király

 

P.S.: Ne habozz! A munkaerő-problémákkal küzdő munkáltatók, HR-esek és ügyvezetők nem hiányozhatnak erről a rendezvényről. 

 

egészségbiztosítás táblázat banner