,

Megjelent a magánszemélyként online megköthető egészségbiztosítások legfrissebb összehasonlítása!

magán egészségbiztosítás

Egyre többen ismerik fel, és most már az egészségügyi szakértők is egyre szélesebb körben hangoztatják, hogy mennyire nem érdemes tovább halogatni, hogy az állami ellátást kiegészítsük magán-egészségbiztosítási megoldásokkal. Aki nem gondol magánellátásra, az nagyon könnyen pórul járhat. 

Erről írtam most egy két részből álló cikksorozatot a portfolio.hu megbízásából, amelynek frissen megjelent második részében a magánszemélyként megköthető magán-egészségbiztosítások legaktuálisabb, legrészletesebb összehasonlító táblázatát is megtalálhatják. 

Itt olvasható a magánegészségügyi ellátás lehetséges finanszírozásairól szóló előző cikkem.

 

Az állam öles léptekkel vonul ki az egészségügy területéről 

Egészségbiztosítási szakemberként évek óta készítek hiánypótló, részletes áttekintéseket arról, hogy milyen típusú egészségügyi juttatásokat találhatunk a különféle vállalatoknál, cégeknél, illetve hogy a vállalatok számára milyen egészségbiztosítási lehetőségek vannak, amelyekkel gondoskodhatnak a dolgozóikról, és ezek közül melyik a legkedvezőbb. 

Az ugyanis jól látható trend, hogy az állam az egészségügy területéről határozott szándékkal és öles léptekkel vonul ki. Mindeközben az is kirajzolódik, hogy az egészségügyi ellátásban a magánellátóknak nemcsak kiegészítő, hanem nagyon is fontos szerepük lesz – ebben a kormány képviselői mellett a Magyar Orvosi Kamara és számos további egészségügyi szakember is egyetért. 

A céges egészségbiztosítások többsége igen jól skálázható, ezek képesek nagyszerűen segíteni egy-egy vállalat vezetőjét abban, hogy a cég a dolgozói számára a legoptimálisabb és leghasznosabb saját egészségprogramot tudja kialakítani és juttatásként felkínálni. 

Igen ám, de mi van azokkal, akik számára a munkáltatója nem kínál fel céges magán-egészségbiztosítást, mint béren kívüli juttatást?!

Ahogy a jólismert “doktor uras” vicc is szól: van egy jó hírem, meg egy rossz.

A rossz, hogy magánemberként jóval kevesebb lehetőségünk van egészségbiztosítást kötni, mivel alapvetően nem sok biztosító kínál szolgáltatásfinanszírozó megoldást. Ráadásul ezekben is sok a korlát és helyenként igen borsos árakat is találunk. A legjobb megoldás ezért még mindig az, ha a munkáltatónk köt ránk egészségbiztosítást. 

A jó hír viszont, hogy egy csoportos egészségbiztosításhoz, egészségpénztárhoz csatlakozva ugyanakkor magánszemélyként is elérhetjük a jobb feltételeket, a kedvezőbb árakat. Ráadásul nem is kevés ilyen lehetőség van a piacon: 11-et találtam.

 

Szeretne online, a lehető legkedvezőbb áron egészségbiztosítást kötni magának? Bemutatom részletesen, hogy a bankok, pénztárak milyen megoldásokat kínálnak!

Jelen pillanatban ennek a “csoportképzésnek” háromféle módozatával találkozhatunk a piacon. 

Első az egészségpénztár, ahol sokszor a tagok már automatikusan, a belépéshez kapnak egy minimális szolgáltatási csomagot, de komolyabb csomagokat is vehetnek. A második a banki megoldás, illetve van még az MVM és egy önsegélyező pénztár által kínált speciális módozat is.

Sok egészségpénztárnál van továbblépési lehetőségünk és innentől érdekesebb a dolog, hiszen havi pár ezer forintért ki tudjuk egészíteni a csomagunkat járóbeteg-szakellátással, diagnosztika szervezéssel és finanszírozással is. A szolgáltatási keret így elérheti a sok százezres, de akár az 1 milliós szintet is. A pénztárak sokszor meghúznak különböző belső limiteket, mondjuk a bőrgyógyászatra vagy laborra, de alapvetően jól használható csomagokat lehet elérni havi 6-8-10 ezer forintért. 

Figyelembe véve azt, hogy a pénztárban lévő pénzünkre – amiből végül az egészségbiztosítás díját fogják levonni – még adóvisszatérítést is kaphatunk (20%), ezzel egészen kedvező ajánlatokról beszélhetünk.

 

Csökken a lakosság egészségügyi bizalma

Sajnos az állami ellátás színvonala sokat romlott az elmúlt 5-10 évben, aminek oka a pénzhiány. Az állam lakosonként az uniós átlag felét, alig 1200-1300 eurót fordítja egészségügyre, így nem csoda, hogy egyre nőnek a várólisták és a kórházi adósság. 

Ha az állam ennyit akar az egészségügyi ellátásra költeni, akkor a lakosságnak alacsonyabb színvonalú ellátással kell beérnie, mert nincs az a reform, amivel olyan szolgáltatást kapna a lakosság, mint ahol 3000 eurót szánnak rá.

 

Gondoskodjon az egészségéről okosan!

Ismerje meg részletesen és könnyen összehasonlító formában (táblázatba rendezve) azokat a megoldásokat, amelyeket ma magánszemélyként megköthet, és így gondoskodhat arról, hogy esetleges betegség, vagy komolyabb műtét esetén se kelljen másfél-két évet várólistán töltenie, és azonnal hozzáférjen az elérhető legszínvonalasabb orvosi ellátáshoz!

magánegészségügyi szolgáltatók összehasonlító táblázata 1

magánegészségügyi szolgáltatók összehasonlító táblázata 1

 

magánegészségügyi szolgáltatók összehasonlító táblázata 2

magánegészségügyi szolgáltatók összehasonlító táblázata 2

 

Kattintson tovább a Portfolio oldalára a cikkemhez, majd pedig keressen személyesen, ha további részletekre is kíváncsi!

 

Balázs Iván

Vállalati Egészségbiztosítási Szakértő

egészségbiztosítás táblázat banner