Nehéz idők várnak a vállalati egészségbiztosítással nem rendelkező cégek dolgozóira!

Már eddig is évről-évre egyre fontosabb szerepet kapott a cégek által a munkavállalóknak adott juttatások terén a magán-egészségbiztosítási szolgáltatás. 2024-től viszont várhatóan létfontosságú lesz, mivel jövőre a közgazdászok számítása szerint sokkolóan alulfinanszírozott lesz az eddig sem fényes állapotban lévő állami egészségügy. Úgy tűnik, hogy az orvosok és a betegek számára egyaránt a magán-egészségügy nyújthat csak kiutat ebből a csapdából.

 

Egészségügyi közgazdász szakemberek számításai szerint jövőre az állam mindössze a GDP 3,6%-át fogja költeni az egészségügyre. Ez a szám már önmagában is nagyon alacsonynak tűnik, de ha a 2021-ben látott 8,1%-os európai uniós átlagot nézzük, akkor egyenesen sokkolónak tekinthető.  

Az “IME Egészségpolitika és egészségügyi rendszerek” című konferencián egészségügyi szakemberek és közgazdászok tekintették át a magyar egészségügy aktuális állapotát. 

Sinkó Eszter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnökhelyettese részletesen is értékelte a tavalyi választás óta eltelt folyamatokat. Előadásában elhangzott, hogy az egészségügyi ágazatnak a Belügyminisztériumhoz való delegálásával eldőlt, hogy a kormány számára a fókusz a rend, a fegyelem és a végrehajtás vezényszavaira került. 

A városi kórházakkal történő integrálódási folyamat időközben megakadt, befagyasztásra került az együttműködés szintje. Így a városi kórházak szűkített portfólióval működnek, amely néhány helyen már lakossági tiltakozásokhoz is vezetett.

Az elnökhelyettes külön kitért arra is, hogy eredetileg a kormány 170 milliárd forintos béremeléssel számolt a szakápolók esetében, viszont ebből végül csak 41 milliárd forintos összeg valósul meg – az is csak idén júliustól.

A kórházi finanszírozás egyik legnagyobb problémája, hogy a pusztán csak átfolyó tételként szereplő bértámogatások magas részaránya miatt gyakorlatilag nincs lehetőség technológiai újításokra, és nincs lehetőség fejlesztésre és ösztönzésre sem.

Még a sokat látott, szakmai közönséget is valósággal sokkolta, hogy a számítások szerint jövőre az állam a GDP arányában mindössze 3,6%-ot költ majd az egészségügyre. A problémák fényében nem váratlan, hogy az egészségügy minden érintett szereplője frusztrált. A kórházak is, hiszen nincs lehetőségük érdemben önállóan gazdálkodni, illetve természetesen a betegek is, hiszen nem férnek hozzá a szükséges mértékben a közszolgáltatásokhoz!

Jövőre tehát minden eddigihez képest felértékelődik a vállalati egészségbiztosítások szerepe!

Amelyik cég komplex, jól átgondolt egészségügyi biztosítási csomagot tud a dolgozói számára biztosítani, annak munkavállalói nyugodtak lehetnek – számukra a magánegészségügy keretében a gyógyító-megelőző szolgáltatások magas színvonalon elérhetőek lesznek.

Akinek viszont nincs egészségbiztosítása, arra egyre nehezebb idők várnak az állami egészségügy tragikus és egyre kilátástalanabb alulfinanszírozottsága miatt! 

Magán-egészségbiztosítási csomaggal már havi pár ezer forintos ráfordítással is gyakorlatilag bármilyen egészségügyi szolgáltatást elérhetővé lehet tenni a munkavállalók számára: az “állami” egészségügyhöz képest jóval magasabb színvonalon és főként várakozási idő nélkül.

Magasabb értékű csomagban a szabadon összeállítható szűrési csomagok, az online időpontfoglalás kényelmes lehetősége, vagy a saját fekvőbeteg kórház választás is szerepel. 

Sőt, több biztosítónál lehetséges a szolgáltatási körbe a teljes családot is bevonni – a gyerekeket is beleértve. Legújabb innovációként pedig már orvosi távkonzultáció, és nonstop, 0-24 üzemben elérhető pszichológiai tanácsadás is választható az egészségbiztosítási csomagba.

Szeretné tudni, hogy jelen pillanatban Magyarországon milyen egészségbiztosítási lehetőségek vannak? Szeretné tudni, hogy ezek közül melyik a legkedvezőbb az Önök cége számára? 

Kérjen személyes konzultációt ezen a linken:

https://balazsivan.hu/kapcsolat/#kapcsolat

 

egészségbiztosítás táblázat banner