Mi az, ami még a pénznél is fontosabb a munkavállalóknak?

Van ilyen? – kérdezhetik most sokan. És igen, lám ennyit változott a világ az utóbbi években. 2022-ben kimondhatjuk, hogy ma már az értékes dolgozók többsége egyetért azzal az állítással, hogy a pénz nem minden! 

Az egészség megőrzése egy bizonyos jövedelmi szint felett fontosabb lett, mint a pénz, amit keresünk. Sőt, a cégek számára is rendkívüli módon felértékelődött a munkavállalók egészsége, a kulcspozícióban lévő munkatársak megtartása. 

  A PP Konferencia sorozat legutóbbi nagysikerű rendezvényén a legfrissebb és legforróbb, 2022-es munkaerőpiaci trendek bemutatása volt a fő téma. A szokás szerint nagyon népszerű konferencián meghívott előadóként magam is részt vettem, és a mindennapi gyakorlatban is jól alkalmazható tippekkel is alátámasztva igyekeztem összefoglalni, hogy miként vált a céges egészségügyi program napjaink egyik legfontosabb munkaerő-megtartó tényezőjévé.

Az előadás teljes videófelvétele a blog olvasói számára most ingyenesen is visszanézhető itt:

A “Munkaerő-piaci trendek 2022.” című rendezvényen több mint 100 HR-menedzser és cégvezető volt kíváncsi arra, hogy hova is tűntek a munkavállalók a korona vírus járvány utáni időszakban, valamint hogy milyen eszközökkel lehet a munkatársakat a leghatékonyabb módon megtartani illetve új kollégákat toborozni.

 

Egészségügyi juttatások: a munkahelyi almától a milliós szűrőcsomagokig

Az előadásomat a Randstad új piackutatásának legfontosabb eredményeinek ismertetésével kezdtem. Ebből kiderül, hogy 2022-ben a munkavállalók számára a fizetés mellett a juttatási csomag vált a legfontosabb döntési szemponttá. Ebben a vállalati juttatási csomagban pedig az egészség kiemelt szerepet kap. Már csak azért is, mert a KSH adatai szerint 2021-ben a magyarországi dolgozók összesen több mint 26 millió napot töltöttek táppénzen. Ez egy bődületesen magas szám, ami nem jó sem a munkavállalóknak, sem a cégeknek, sem az államnak.

Készítettem egy hiánypótló, részletes áttekintést is arról, hogy manapság a különféle vállalkozásoknál milyen típusú egészségügyi juttatásokat találhatunk. A spektrum itt a céges tízórai almától a szervezett sportprogramokon át a jól skálázható egészségbiztosításokig terjed, amelyek segítik egy vállalat vezetőjét abban, hogy a cég a dolgozói számára a legoptimálisabb és leghasznosabb saját egészségprogramot tudja kialakítani és juttatásként felkínálni. 

Ha kíváncsi erre a részletes, egészségügyi összehasonlító táblázatra, akkor le tudja tölteni!

Elkészítettem egy táblázatot, amiben 18 féle egészségügyi juttatást hasonlítottam össze, egészségre gyakorolt hatásuk, áruk, adózásuk alapján.

Milyen szempontok szerint érdemes egészségbiztosítást választani?

Az előadásomban természetesen beszéltem arról is, hogy milyen szempontok szerint érdemes egy cégnek egészségbiztosítást választani – hiszen ez a tanácsadási szolgáltatás az én első számú szakterületem. 

Kitüntetett figyelem övezte az előadásnak azon részét is, amikor a 2022-ben érvényes egészségbiztosítási árakról beszéltem – egy összehasonlító táblázat bemutatásával. Sokan nem hitték el, hogy már havi 1000 Ft/fő díjért is vannak elérhető, használható szolgáltatások.

Amit szintén sokan nem tudnak ma még, hogy a piacon lévő biztosítási konstrukciókkal gyakorlatilag a hazai egészségügyi szolgáltatások 90%-át igénybe lehet venni. Magánegészségügyben, magasabb színvonalon, várakozási idő nélkül. Ráadásul havi néhány ezer forintos költségért. Egy ilyen jellegű juttatásért a dolgozók rendkívül hálásak tudnak lenni – hiszen mindenki tudja, hogy milyen szinten van lepusztulva az általános állami egészségügy. 

A blog olvasói számára most letölthető ez a táblázat is, amelyben valamennyi, hazai egészségügyi biztosító szolgáltatásai szerepelnek – könnyen áttekinthető, összehasonlítható formában.

Szeretné tudni, hogy konkrétan milyen típusú szolgáltatásokat biztosítanak a különféle egészségbiztosítások, illetve milyen újdonságokkal, milyen extrákkal bővültek ezek a termékek az utóbbi években?

A táblázat letöltését díjmentesen a rendelkezésre bocsátom. Használja egészséggel!

 

Biztos, hogy a legjobb szolgáltatást választotta? Nézze meg összehasonlító táblázatunkat!

 

Ma már egyre több biztosítónál lehetséges a sürgősségi magán ellátás igénybevétele kisebb balesetek esetén vagy a teljes család bevonása – a gyerekeket is beleértve -, az online időpontfoglalás és a saját fekvőbeteg kórház lehetősége is.  Legújabb innovációként pedig már orvosi távkonzultációt (közismert nevén videó doktort) és non-stop, 0-24 üzemben elérhető mentális támogatást is választhatunk munkavállalóink számára az egészségbiztosítási csomagjukba.

Szeretné tudni, hogy jelen pillanatban Magyarországon milyen egészségbiztosítási lehetőségek vannak? Szeretné tudni, hogy ezek közül melyik a legkedvezőbb az Önök cége számára? 

Kérjen díjmentes személyes konzultációt ide kattintva.