A mi vállalatunk az egészségedről is gondoskodik!

A mi vállalatunk az egészségedről is gondoskodik!

Cégvezetőként hogyan hangzik ez a mondat? „A Mi vállalatunk nem csak a munkahelyedről, hanem az egészségedről is gondoskodik!”

A mai munkaerőpiaci helyzetben jól tudjuk, hogy nincs nagyobb érték a testileg és lelkileg is egészséges dolgozónál. Sokan gondolják, hogy szerencse kérdése megtalálni az ilyen értékes munkaerőt, azonban egy vállalat is sokat tehet a munkatársak egészségéért amely által a vállalat teljesítménye is magasabb lehet.

Avállalati egészségbiztosítás által a munkavállalók lojálisabbak, elkötelezettebbek lesznek vállalatuk iránt és kevesebbet fognak hiányozni egy-egy betegség esetén, hiszen gyors és minőségi magánorvosi ellátást kapnak.

A legújabb törvénymódosítás értelmében egy vállalat, cég életében a balesetbiztosítás mellett új irány lehet a szolgáltatás alapú vállalati egészségbiztosítás. Ebben az esetben a munkavállalók pénz helyett magán-egészségügyi ellátást kapnak, ami egy munkaerő megtartó értéket képvisel.

Honnan érdemes informálódni a 2020-as juttatások kialakítása előtt? Mindjárt elárulom.

Először is tekintsük át a magyar vállalati szolgáltatás alapú egészségbiztosítási piacot!

Folyamatos mozgást figyelhettünk meg az elmúlt években. Ma a legnagyobb szolgáltató és egészségbiztosító a Medicover. Ügyfélköre letisztult és hatalmas. Az Union PrivateMed Next, az Aegon Csoportos Egészségbiztosítás, a Groupama Medicare és az Allianz Orvosi ellátásra szóló csoportos biztosítás szakmai hátterét a Teladoc (korábbi nevén Advance Medical) adja. A Generali Company Care szakmai háttere a Europ Assistance. Ezen kívül vannak még egyedi egészségbiztosítási termékek, mint a CIG Pannónia Best Doctors és a MediHelp, illetve fájdalomdíj jellegű egészségbiztosításokat kínál például a Metlife Critical Care, Aegon Vital, Generali Testőr, CIG Bárka, Groupama Releva és még jópár hasonló biztosító.

Neves magánkórházak saját egészségbiztosítása is megtalálható a vállalati szolgáltatás alapú egészségbiztosítási piacon, saját szűrőcsomagjaikkal kiegészítve az alapszolgáltatást. Ebben az esetben jellemzően csak egy helyen vehető igénybe a szolgáltatás.

Egyes egészségpénztárak is kínálnak tagjaik számára egészségbiztosítást, de ez a forma nem igazán a vállalatokra, cégekre fókuszál.

A vállalati egészségbiztosítások szolgáltatásai főként az egészség megőrzésére, a diagnosztikára és a magas színvonalú szakorvosi ellátásra helyezik a hangsúlyt.

Csomagjaikban elérhető a manapság nagy népszerűségnek örvendő:

 • telefonos orvosi tanácsadás, mint 0-24 órás orvosi call center szolgáltatás,
 • második orvosi vélemény nemzetközileg elismert orvosok által.

Hogyan válasszunk?

Bölcsen és okosan, hiszen egy jó választással sokat nyerhetünk. Valóban nem könnyű a piaci szereplők közötti eligazodás és roppant időigényes feladat az összes ajánlat áttekintése.

Az összehasonlítás szempontjai között szerepelnek:

 • Az ellátó intézmények kiterjedtsége, hogy hány egészségügyi intézmény, szolgáltatási helyszín tartozik az adott szolgáltatóhoz.
 • Mi a belépési korhatár?
 • Hogy a költségeket mennyiben téríti a biztosító?
 • Milyen extrákat nyújtanak?
 • Mennyi a biztosítási fedezet?
 • Mi a minimális létszám a szerződő cégnél?
 • Érvényes -e előzménybetegségre is a biztosítás?
 • Van -e szűrővizsgálat?
 • Mennyi a várakozási idő?

Ezen kívül a biztosítással fedezett szolgáltatások között nagy különbségek vannak és valóban nem mindegy, hogy igénybe vehető -e a fogászati felülvizsgálat, vagy a családra kiterjeszthető -e a kedvezmény.

Az összehasonlításból természetesen a legjobb ár-érték arányú vállalati egészségbiztosításnak kellene kikerekednie, de az a tapasztalatom, hogy a cégvezetők idő hiányában egy idő után feladják és a látszólag legjobb mellett döntenek. Talán soha nem derül ki számukra, hogy mennyit vesztettek. Pedig az egészségbiztosítás egy olyan juttatási megoldás a vállalati döntéshozóknak, HR vezetőknek és tanácsadóknak, amire valóban szükség van. Annak megfelelő kiválasztása és a munkatársak által való helyes használata stratégiai jelentőségű lehet a cégek juttatási rendszerében.

Egészségbiztosítási szakértőként átlátom az apró különbségeket és rávilágítok a kedvező árak mögötti buktatókra. Könnyen felmérem az egy-egy vállalatra jellemző sajátosságokat, igényeket, így segíthetek kiválasztani a legjobb ár-érték arányú vállalati egészségbiztosítást. Díjmentesen bekérem az ajánlatokat, összehasonlítást végzek és kiválasztom a legjobbat.

Nézze át összehasonlító táblázatainkat itt, kérjen díjmentes konzultációt.