Adómentes vállalati juttatások

Kifejezett szakterületem az adómentes juttatási elemek kombinálása a vállalati juttatási rendszerben.

 

Az elmúlt évek törvénymódosításai nagymértékben érintették a cafeteria-, illetve béren kívüli juttatásokat. Több sáv került meghatározása az elmúlt időszakban, leggyakrabban használtakra adót szükséges fizetni, de vannak adómentes elemek is.

Jelenleg adómentes körbe tartoznak az alábbi megoldások, melyekkel kiemelten foglalkozom:

 

Kockázati biztosítások

A kockázati biztosítások – ideértve a lejárati szolgáltatással és visszavásárlási értékkel nem rendelkező egészségbiztosításokat és a balesetbiztosításokat - díja is adómentes juttatás havonta, a minimálbér 30%-át meg nem haladó összegben.

 

  • Szolgáltatás alapú egészségbiztosítás (betegségbiztosítás)

Lényege, hogy valaki egy havi általány díjért cserébe alapvetően az ország egész területén, várakozási idő nélkül, emelt szinten tud hozzájutni az egészségügyi ellátó rendszer majd minden szolgáltatásához.

Fő pillérei a biztosítóknál általában a járóbeteg-szakellátás, nagy értékű diagnosztikai vizsgálatok és az egynapos sebészeti (ambuláns) ellátás. Ezeket a vizsgálatokat az ügyfél számára leszervezik, a kezelések és vizsgálatok díját a biztosítási díj fedezi. Tartozik hozzá a legtöbb biztosítónál egy 24 órás orvosi Call-center, melynek segítségével a biztosított orvossal tud bármilyen okból konzultálni.

Bővebb információhoz a szolgáltatásoknál, az egészségbiztosítási tanácsadáson belül juthat.

 

  • Fájdalomdíj alapú kockázati biztosítások

Olyan személybiztosítás, amelynek nincs lejárati szolgáltatása és visszavásárlási értéke, azzal, hogy kockázati biztosításnak minősül a kockázati biztosítási elemeket is magában foglaló biztosítások esetében az igazoltan elkülönített kockázati biztosítási rész is.

Olyan személybiztosítás, amely alapján a biztosító a biztosított baleset miatt bekövetkező halála, egészségkárosodása vagy rokkantsága esetére a szerződésben meghatározott biztosítási összeg vagy járadék fizetésére, valamint a szerződésben meghatározott egyéb szolgáltatásra vállal kötelezettséget.

Ide tartoznak alapvetően: kockázati életbiztosítás, baleset biztosítások, rokkantásági biztosítások, stb.

 

Fontos, hogy a kármentességi bónusszal ellátott kockázati biztosítások NEM adómentesek már.

Segíthetek Önnek összeállítani a vállalati adómentes juttatási elemeket?